13 mei 2008

Wie krijgt de kogel? (nieuws, 2008)

NEDERLANDERS HAPPIG OP VLAAMSE PRIJS

Voor De Diamanten Kogel 2008 zijn vijftig misdaadromans ingezonden. Dat heeft de jury van deze door het Genootschap van Vlaamse Misdaadauteurs (GVM) geïnitieerde thrillerprijs bekendgemaakt. Opvallend is dat er meer Nederlandse inzendingen (te weten 29) zijn dan Vlaamse. Daaronder zijn in ieder geval alle vijf genomineerde boeken voor de Gouden Strop 2008, maar ook twee boeken van Loes den Hollander ('Naaktportret' en 'Broeinest') en twee thrillers van Almar Otten ('Verdwenen chemie' en 'Icoondrift').
Verder zijn onder anderen de Nederlandse auteurs Marelle Boersma, René Appel, Escober, Aad van den Heuvel, Elvin Post, Tomas Ross en Felix Thijssen in de race voor de prijs. 'Twee tranen' van Schaduwprijswinnaar Derwent Christmas is niet ingezonden.

Van de Vlaamse auteurs doen de bekende namen Aspe, Patrick de Bruyn, Deflo, Stan Lauryssens en Piet Teigeler mee. De Diamanten Kogel wordt traditioneel uitgereikt op de derde donderdag van september. In de jury zitten onder anderen Volkskrant-recensent Ineke van den Bergen en Moordgids-samensteller Jos van Cann.

(Bron: GVM)

Geen opmerkingen: