07 mei 2008

Perceptiemanagement (nieuws, 2008)

BALDACCI OP DE WALLEN

De nieuwste thriller van de Amerikaanse bestsellerauteur David Baldacci speelt zich deels af in de rosse buurt van Amsterdam. Een saillant detail, zegt uitgeverij A.W. Bruna. Maar of er een causaal verband bestaat tussen de beschrijving van de Wallen en het feit dat 'Niets dan de waarheid' op nummer 1 binnenkwam op de bestsellerlijst van de New York Times binnenkwam, is niet bekend.

Baldacci's laatste boek draait om Nicolas Creel, directeur van de Ares Corporation, de grootste wapenfabrikant ter wereld. Om de winst van zijn bedrijf naar grotere hoogten te stuwen, wil hij een nieuwe wapenwedloop bewerkstelligen. Hij huurt hiervoor een specialist in op het gebied van 'perceptiemanagement', die de hele wereld moet doen geloven dat Rusland opnieuw op het oorlogspad is. Alle middelen zijn daarbij geoorloofd, inclusief een aanslag in Londen waarbij vele onschuldige slachtoffers vallen.

En dan is er Shaw, die in dienst is van een internationale inlichtingendienst die de taak heeft conflicten waar ook ter wereld op te lossen en de vrede te bewaren. Samen met journaliste Katie James gaat hij op zoek naar de waarheid achter de aanslag. Shaw is een man met een missie, een persoonlijke rekening die vereffend moet worden…

David Baldacci (1960) werd geboren in Virginia in de Verenigde Staten. Na zijn studies politieke wetenschappen en rechten werkte hij negen jaar lang als advocaat in Washington D.C. In 1996 brak hij internationaal door met zijn bestseller 'Het recht van de macht', die later verfilmd werd door Clint Eastwood. Wereldwijd heeft Baldacci inmiddels zo'n vijftig miljoen boeken verkocht.

Geen opmerkingen: