03 mei 2008

'Down River' geprezen (nieuws, 2008)

EDGAR AWARD VOOR JOHN HART

De Amerikaanse schrijver John Hart heeft donderdag 1 mei de 2008 Edgar Award voor Best Mystery of the Year gewonnen. Hij won deze prestigieuze thrillerprijs voor zijn tweede boek 'Down River'. Hart kreeg de prijs overhandigd tijdens een banket in het Grand Hyatt Hotel in New York. Harts thrillerdebuut 'The King of Lies' werd vorig jaar genomineerd voor een Edgar for Best First Novel by an American Author.

John Hart werd in 1965 geboren in Durham, North Carolina. De voormalige strafpleiter kan zich nu fulltime aan het schrijven wijden. Zowel 'Down River' als 'The King of Lies' kwam terecht op de bestsellerlijst van de New York TImes. Momenteel schrijft hij voor uitgeverij St. Martin's aan zijn derde thriller.

'Down River' verhaalt over Adam Chase die vijf jaar geleden werd berecht wegens moord. Hij is vrijgesproken, maar zijn familie en zijn stadgenoten weigeren halsstarrig in zijn onschuld te geloven en hij heeft zijn heil gezocht in een anoniem bestaan in New York. Nu is hij terug in Salisbury, North Carolina. Niemand weet waarom. Maar als er een moord wordt gepleegd, valt de verdenking opnieuw op Adam. Hij kan zijn naam alleen zuiveren door te ontrafelen wat er werkelijk is gebeurd, zowel in het heden als in het verleden...

Andere genomineerden voor de Edgar Award waren Benjamin Black met 'Christin Falls', Ken Bruen ('Priest'), Michael Chabon ('The Yiddish Policemen's Union') en Reed Farrel Coleman ('Soul Patch').

Tania French won de Edgar Award voor het beste thrillerdebuut met haar in Dublin gesitueerde boek 'In the Woods'.

Geen opmerkingen: