15 mei 2008

De échte (nieuws, 2008)

DICAPRIO ALS FLEMING?

Leonardo DiCaprio gaat wellicht de rol van Ian Lancaster Fleming spelen, de Britse schrijver en journalist en bedenker van James Bond. 'Fleming' zal de film gaan heten, geproduceerd door de productiemaatschappij van DiCaprio zelf, Appian Way.

,,Het wordt totaal anders dan de Bond-films'', zegt producent Andrew Lazar, initiatiefnemer van dit project. ,,We gaan juist niet proberen hier een Bond-achtige film van te maken. Maar het idee dat het leven van deze man de belangrijkste inspiratie is geweest voor James Bond is natuurlijk fascinerend.''

,,Het is de échte James Bond'', zegt scenarist Damian Stevenson, die alle Engelse bibliotheken heeft afgestruind op zoek naar oude biografieën van Fleming. En ook de andere personages uit de verhalen zijn gebaseerd op echte mensen. ,,In Engeland weet iedereen veel beter waar James Bond vandaan komt dan in de VS'', zegt Stevenson, die zelf Engelsman is. ,,Hier wist niemand dat M gebaseerd is op een echt persoon, net als Miss Moneypenny.''

Het verhaal, in de huidige versie, begint in 1952, op de bruiloft van Fleming, vlak voor de presentatie van zijn nieuwste boek 'Casino Royale' (een huwelijksgeschenk aan zijn vrouw). Daarna toont een hele serie flashbacks hoe Fleming bij persbureau Reuters werkzaam was als journalist in Moskou. Vervolgens zou hij commandant worden bij de inlichtingendienst van de marine (MI6 code '17F') tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar hij constant bezig was plannen te maken hoe spionnen zouden kunnen worden ingezet in vijandelijk gebied. Juist deze ervaringen stelden Fleming in staat een personage als James Bond te bedenken.

DiCaprio heeft interesse in het project getoond, maar er wordt gezegd dat hij het scenario een andere richting op wil duwen, en een andere schrijver in de arm heeft genomen. De volgende Bond-film, 'Quantum of Solace', zal 6 november in de Nederlandse bioscopen gaan draaien.

(Bron: MovieAlert.com)

Geen opmerkingen: