29 mei 2008

Oog voor thrillers (nieuws, 2008)

OERLEMANS STORT ZICH WEER OP THRILLER

Eyeworks, het bedrijf van tv-producent Reinout Oerlemans, heeft opnieuw de film- en televisierechten van een thriller verworven. Kocht Oerlemans onlangs de filmrechten aan van 'Bonus Time' van de Nederlandse auteur Gregor Vincent, nu is zijn oog gevallen op 'De Praagse Connectie', het debuut van de Brusselse politiecommissaris Christian De Coninck. Een jaar na de verschijning van de misdaadroman is het contract getekend tussen de auteur, uitgeverij Houtekiet en filmproducent Eyeworks Film & TV Drama voor de film- en televisierechten. Ook over de rechten voor verfilming van alle vervolgromans is een akkoord bereikt. De ondertekening gebeurde net voor in België de Zomer van het Spannende Boek begint waarin de boeken van Christian De Coninck een van de speerpunten van Houtekiet vormen.

'De Praagse Connectie' verscheen in mei 2007 en is al toe aan de vierde druk. In deze politieroman ontmaskert de jonge, Brusselse onderzoeker Stijn Goris een Russische maffiabende die zich verrijkt door drug- en kindersmokkel. Het boek speelt zich onder andere af in Brussel, Amsterdam en Praag.

Politiecommissaris De Coninck leidde zelf tal van onderzoeken. Hij publiceerde onlangs zijn tweede misdaadroman, 'Het octopuscomplex'. In deze thriller spelen Stijn Goris en de stad Brussel eveneens de hoofdrol. Houtekiet heeft met Christian De Coninck nog contracten voor vier andere misdaadromans. De eerstvolgende, 'Het boemerangprincipe', zal in maart 2009 verschijnen. Eyeworks Film & TV Drama is de producent van televisieseries zoals Flikken en Vermist en bioscoopfilms zoals De zaak Alzheimer, Windkracht 10 en Ben X.

(Bron: www.geuzeinfo.com, Crimezone.nl)

Geen opmerkingen: