02 oktober 2019

Gesignaleerd 473 (nieuws, 2019)

Nicola Rayner - Uit het oogBij uitgeverij Cargo verschijnt op 17 oktober de thriller Uit het oog van de Britse schrijfster Nicola Rayner. De pers in haar land is lovend over het boek. '
Net zo goed als Het meisje in de trein', zegt The Observer. En The Guardian is ook onder de indruk. 'Een verslavende thriller, met een einde waar je stil van wordt.'

Alice Bell weet dat haar man George van mooie vrouwen houdt. Ze weet ook dat hij haar aanbidt en dat haar zwangerschap hun relatie alleen maar hechter zal maken. Maar als ze terugkomt van een zakenreis ziet ze in de weerspiegeling van een treinraam een prachtige roodharige vrouw.

De vrouw is het evenbeeld van Ruth, haar medestudente van jaren geleden, die na een nachtelijke zwempartij spoorloos is verdwenen.

Wanneer ze George vertelt over het voorval in de trein, reageert hij heel terughoudend. En als ze ontdekt dat een oude groepsfoto vlak daarna bijgeknipt en opnieuw ingelijst is, wordt Alice wantrouwend. Want wat weet George over Ruth, en wat was zijn relatie met haar? En kan Alice zelf nog vertrouwen op de herinneringen aan haar studietijd?

Nicola Rayner is geboren in Zuid-Wales en woont nu in Londen, waar ze werkt als freelance journaliste, gespecialiseerd in dans en reizen. Uit het oog is haar debuutthriller.

Geen opmerkingen: