19 oktober 2019

Op naar Siglufjörður! (nieuws, 2019)

Uitgever verloot persreis naar plaats delict in IJsland



Arnaldur Indriðason is de koning die heerst over het gure, grijze IJslandse thrillerlandschap. Maar hij voelt de gloeiend hete adem van kroonprins Ragnar Jónasson in zijn nek. Dat kunnen we in ieder geval opmaken uit de berichten van uitgeverij A.W. Bruna over de 'internationaal bejubelde' auteur. Om het journaille lekker te maken voor zijn nieuwe thriller Sneeuwblind verloot de uitgever een persreis naar het land van geisers, fjorden, hard basalt en watervallen.

Op 7 januari 2020 verschijnt bij A.W. Bruna Sneeuwblind, die door de uitgeverij wordt getypeerd als een sfeervolle, filmisch geschreven, claustrofobische, moderne whodunit. Het verhaal speelt zich af in Siglufjörður, een vissersplaatsje in het ruige noorden van IJsland. Het dorp is alleen bereikbaar via een smalle bergtunnel. Waar niemand zijn huis op slot doet en waar iedereen elkaar kent ...

Ari Thór, een jonge politieagent, begint er aan zijn eerste baan, ver van zijn vriendin in Reykjavík en ver van de demonen uit zijn verleden.Wanneer een jonge vrouw halfnaakt in de sneeuw wordt aangetroffen, bloedend en bewusteloos, en een gerespecteerd schrijver zijn dood tegemoet valt in het plaatselijke theater, ontdekt Ari dat hij niemand in de kleine gemeenschap echt kan vertrouwen, en dat geheimen en leugens er een levenswijze zijn.

Schrijver Ragnar Jónasson heeft een tiental thrillers op zijn naam staan. Wereldwijd verkocht hij tot dusver meer dan 600.000 boeken in 21 talen. Zijn werk werd bekroond met onder meer de Mörda Dead Good Reader Award. De schrijver woont in Reykjavík en geeft daar ook college aan de rechtenfaculteit van de universiteit.

De uitgeverij stuurt, zoals aangekondigd, één journalist naar Siglufjörður. 'Een mooie trip naar IJsland om Ragnar Jónasson te interviewen op de plek waar het boek zich afspeelt en waar Jónasson zelf zijn roots heeft liggen.' Wie hiervoor in aanmerking wil komen, dient een mail te sturen naar de uitgever met een publicatievoorstel. Aanmelden kan tot en met vrijdag 8 november.

Geen opmerkingen: