27 oktober 2019

Reclasseringsambtenaar (nieuws, 2019)

Gold Dagger voor thriller over moorden in Lake District De Britse schrijver M.W. Craven heeft met zijn boek The Puppet Show de Gold Dagger gewonnen. Deze prijs van de Crime Writers' Association werd uitgereikt tijdens een ceremonie in de Leonardo Royal Hotel in Londen. 

The Puppet Show is het eerste deel in een serie rond rechercheur Washington Poe. M.W. Craven kreeg voor dit boek al loftuitingen van collega-auteurs als Martina Cole, Peter James en Mick Herron. Eerdere winnaars van de Gold Dagger, de beste misdaadroman van het jaar, zijn onder anderen Ian Rankin, John le Carré, Reginald Hill en Ruth Rendell.

Mike Craven, woonachtig in Carlisle, was werkzaam als militair voordat hij reclasseringsambtenaar werd. In 2013 belandde hij al op de shortlist van de Debut Dagger met zijn eersteling Born in a Burial Gown 

In The Puppet Show slaat een seriemoordenaar bruut en meedogenloos toe in de prehistorische steencirkels van het Lake District. Hij laat er zijn slachtoffers levend verbranden. Hij laat geen sporen achter en de politie staat machteloos.

Als zijn naam wordt aangetroffen, gegraveerd in de verkoolde resten van het derde slachtoffer, wordt de in ongenade gevallen rechercheur Washington Poe weer aan het werk gezet. Hij moet een meedoen aan een onderzoek waar hij eigenlijk geen deel van wil uitmaken. Hij wordt gekoppeld aan de briljante maar sociaal onbeholpen analytica Tilly Bradshaw. De twee doen hun best, maar het dodental blijft oplopen.


Geen opmerkingen: