18 oktober 2019

Clever (nieuws, 2019)

Aspe komt bezoekers Boekenbeurs tegemoet
De Vlaamse bestsellerauteur Pieter Aspe schitterde vorig jaar door afwezigheid op de Boekenbeurs in Antwerpen. De misdaadschrijver vond de ticketprijs van tien euro te hoog. Dit jaar zit hij er wel en hij doet iets terug voor de fans. De auteur betaalt het toegangsbewijs van zijn fans deels terug.

Pieter Aspe is op 1, 2, 3, 9, 10 en 11 november aanwezig op de beurs, waar hij telkens vanaf 13 uur signeert. Lezers die zijn nieuwe boek Van In Episode 2 kopen, krijgen een kortingbon van 5 euro. Die kunnen ze inruilen bij een erkende boekhandel op een volgend boek. Van Pieter Aspe welteverstaan, zo clever is de schrijver ook wel weer. 

Vorig jaar liet hij de Boekenbeurs aan zich voorbijgaan en organiseerde zijn eigen gratis signeersessie in zijn stamcafé. 'Die inkomprijs van tien euro zit me écht dwars. Betalen om een boek te mogen kopen: dat vind ik erover', zei Aspe toen. 'Ik ben niet tégen de Boekenbeurs, maar ik vind het hele concept achterhaald. De organisatoren willen gewoon zo veel mogelijk omzet draaien.'

Bron: Het Laatste Nieuws

Geen opmerkingen: