19 oktober 2019

Naar de bieb! (nieuws, 2019)

Robert Harris komt naar Crossing Border 


Op het Crossing Border Festival komen elk jaar meer dan 100 schrijvers, artiesten en muzikanten van over de hele wereld samen in Den Haag. Meestal vertegenwoordigen de auteurs het meer literaire echelon van de letterenwereld. Maar op de 27ste editie is zowaar ook ruimte vrijgemaakt voor een puike thrillerauteur, namelijk Robert Harris.

De in 1957 geboren Britse journalist en auteur verwierf faam met bestsellers als Vaderland en Pompeii. Zijn voorlaatste thriller De officier werd door Vrij Nederland verkozen tot Thriller van het Jaar en was Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door.

In november zal de film J'accuse verschijnen, de verfilming van De officier door regisseur Roman Polanski. Recent kwam zijn historische thriller De tweede slaap uit.

Robert Harris is op vrijdag 1 november te zien en te horen in de Centrale Bibliotheek in het centrum van Den Haag. Hij zal worden geïnterviewd door Gouden Strop-winnaar en journalist Roel Janssen.

In De tweede slaap gaat Harris terug naar het jaar 1468. Een jonge pater, Christopher Fairfax, reist te paard naar een afgelegen dorpje in Exmoor om de begrafenis van zijn voorganger te begeleiden. In de heuvels en bossen om het plaatsje liggen oude munten, glasscherven en menselijke botten voor het oprapen, en de oude pastoor blijkt in zijn huis een bijzondere verzameling van deze artefacten te verbergen. Het lijkt er zelfs op dat zijn dood te maken heeft met zijn obsessie voor het verleden.

Christopher Fairfax wordt meegezogen in de geheimen van deze afgezonderde gemeenschap. Alles wat hij denkt te weten over zichzelf, zijn geloof en de geschiedenis van zijn wereld komt onder druk te staan.

Geen opmerkingen: