10 januari 2019

Workshop in Frankrijk (nieuws, 2019)

Verziekte verhoudingenThrillers over pesten, ze zijn niet zeldzaam. Loes den Hollander schreef er over in Zwanenzang, Judith Visser ging met het thema aan de haal in Stuk, de Zweed Stefan Ahnhem deed dat in Zonder gezicht en Simone van der Vlugt brak door met haar thrillerdebuut De reünie, waarin ze het fenomeen treiteren op de werkvloer aanstipte.

Nu kan er niet genoeg over pesten worden geschreven, want nog steeds is het een groot maatschappelijk probleem. Op 15 januari verschijnt bij uitgeverij De Fontein de tweede thriller van Liesbeth van Kempen met als titel Verpest. Het thema laat zich raden...

De thriller gaat volgens de uitgeverij over de verstrekkende gevolgen van pesten op de middelbare school en het effect ervan op het volwassen leven.

Over Verpest: Wanneer coach Barbara in Frankrijk een workshop verzorgt heeft ze al snel in de gaten dat de zeven deelnemers een gedeeld verleden hebben. De onderlinge sfeer is vijandig en ondanks Barbara’s verwoede pogingen komen ze niet nader tot elkaar.

Wanneer gedurende de week steeds meer deelnemers verdwijnen wordt duidelijk dat het verleden de zeven in rap tempo en niet zonder gevaar inhaalt. In een race tegen de klok moet de waarheid achterhaald worden.

Liesbeth van Kempen debuteerde in 2015 met Gevaarlijk spel. Zij is mede-oprichter van Moordwijven, een collectief van vrouwelijke thrillerauteurs.

Geen opmerkingen: