01 december 2016

Royale lunch (nieuws, 2016)

KONINKLIJKE GOEDKEURING VOOR ESTHER VERHOEF

'Een mooie ervaring rijker vandaag', meldt Esther Verhoef op Twitter. Ze was met nog zesentwintig anderen uitgenodigd voor een Uitblinkerslunch met koning Willem-Alexander en koningin Máxima op Paleis Noordeinde in Den Haag. Het paar wilde door het aanbieden van een lunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die recent een bijzondere prestatie hebben geleverd. 

Een uitblinker is Esther Verhoef al jaren, meent De Spanningsblog te mogen stellen. Verkocht ze in 'een vorig leven' al miljoenen dierenboeken, sinds 2003 timmert ze succesvol aan de weg met haar literaire en actiethrillers. Begin dit jaar rekende ze uit dat ze ruim 1,7 miljoen thrillers heeft verkocht.

Als klap op de vuurpijl won ze in juni de Gouden Strop met haar thriller Lieve mama. En die prijs stond ook vermeld achter haar naam op de deelnemerslijst aan de Uitblinkerslunch van vandaag. Dus koninklijke goedkeuring voor Verhoef en de thrillerprijs die inmiddels dertig jaar bestaat.

Ook de andere 'uitblinkers' hebben dit jaar een prijs gewonnen. Zo waren Xandra Schutte, winnaar van de Gouden Ganzenveer, Jenny Arean (Blijvend Applaus Prijs), Davy Klaasen (Gouden Schoen) en Jan Rot (Annie M.G. Schmidt Prijs) ook van de partij.

copyright foto: RVD, Jeroen van der Meyde. Esther Verhoef zit op de bank, tweede van rechts

Geen opmerkingen: