31 januari 2024

Familie en vrienden (nieuws, 2024)

Thrillerschrijver Greg Iles ernstig ziek



De Amerikaanse thrillerschrijver Greg Iles heeft zijn lezers laten weten dat hij aan bloedkanker lijdt. Binnenkort ondergaat hij een stamceltransplantatie, schrijft hij in een brief op zijn website. 

Greg Iles was in 1996 36 jaar toen bij hem het Multipel Myeloom werd vastgesteld, een kanker van plasmacellen. Hierbij groeien en delen kwaadaardige kankercellen zich op meerdere plekken in het beenmerg. De plasmacellen blijven zich steeds maar delen. 

De publicatie van Iles' nieuwste thriller Southern Man werd de afgelopen twee jaar steeds uitgesteld. De oorzaak lag in de vele behandelingen die de schrijver moest ondergaan. Iles schrijft er voor gekozen te hebben om nu bekend te maken dat hij ziek is, omdat hij zijn ziekenhuisbezoek niet meer voor het publiek verborgen kan houden. 

Southern Man verschijnt in mei in de Amerikaanse boekhandel. De stamceltransplantatie staat gepland voor de publicatie van zijn boek.  'De reis is nog lang niet voorbij', schrijft Iles. 'Mijn laatste gedachte vandaag is dat er maar twee dingen belangrijk zijn: familie en vrienden.'

Van Iles zijn elf boeken in Nederlandse vertaling verschenen. 
De auteur werd in 1960 in Duitsland geboren, waar zijn vader in het leger zat. De meeste van zijn thrillers spelen zich af in Natchez. Iles' thriller 'Doodsangst' uit 1997 leidde tot zijn grote doorbraak. Het boek belandde op de bestsellerlijst van The New York Times en de vertaalrechten werden over de hele wereld verkocht. De auteur speelde bij tijd en wijle in de band Rock Bottom Remainders, samen met onder anderen Stephen KingRidley Pearson en Scott Turow.  

Geen opmerkingen: