24 januari 2024

Iconisch rechercheur (nieuws, 2024)

Peter Römer gaat voor honderdste 'Baantjer'



Auteur Peter Römer heeft deze week het contract voor het schrijven van Baantjer-delen 97 t/m 100 getekend. Als hij nummer 100 heeft voltooid, is bijna een derde van alle avonturen van rechercheur De Cock van zijn hand. Na het overlijden van Appie Baantjer in 2010 pakte Rõmer de serie op vanaf deel 71.

'De Cock is een iconisch rechercheur die ik samen met het team van uitgeverij De Fontein met veel plezier levend houd', zegt Peter Römer. 'Ik kijk ernaar uit om nog een aantal delen op te trekken met De Cock, Vledder, Buitendam en de nieuwe aanwinsten op Bureau Warmoesstraat, zoals Lotty.’

Inmiddels is deel 94 in de Baantjer-boekenreeks, De Cock en de kus des doods, verschenen. Als Roxanne Degenaar vermoord wordt aangetroffen, staat De Cock voor een raadsel. Wie zou deze geliefde en bekende Amsterdamse hebben willen vermoorden? Zij was populair in de stad en betrokken bij de voedselbank. Daarnaast was ze ook lijsttrekker van Ons Mooi Amsterdam, een partij die actief is in de gemeentepolitiek.

De aandacht van De Cock richt zich al snel op haar echtgenoot Matthias. Hij is een succesvol ondernemer, die snel puissant rijk is geworden maar die warme banden met de onderwereld blijkt te onderhouden. Zijn zonnestudio’s zijn een perfecte locatie voor hun witwaspraktijken. Was het haar eigen politieke handel en wandel die Roxanne fataal is geworden? Of is ze het slachtoffer geworden van het verborgen leven van haar echtgenoot…?

Dit deel verschijnt ook in een Engelse editie als DeKok and the Kiss of Death.

Peter Römer is auteur en acteur. Nadat de 'De Cock'-reeks werd voortgezet met vijf door hem geschreven delen naar de scenario's van de tv-serie Baantjer, vervolgt hij nu de reeks met nieuw geschreven boeken. Römer begon zijn carrière als acteur voor toneel en televisie. Daarnaast werkte hij jarenlang als televisieproducent, scenarioschrijver en regisseur. In 2012 verscheen van zijn hand Chantage, de eerste moordroman met rechercheur Hanna Vermeer. Zijn tweede moordroman was Bedrog en in 2015 verscheen Supernova. Römer schreef ook de in 2021 verschenen thriller Een meesterstuk.

Lees hier een voorproefje van deel 94. 

Geen opmerkingen: