03 januari 2024

Wordt verwacht 575 (nieuws, 2024)

Al zes jaar op de vlucht



Lezers die dol zijn op de boeken van Lee Child, Daniel Cole en Steve Cavanagh mogen van uitgeverij Luitingh-Sijthoff de thriller Jachtseizoen van M.W. Craven eigenlijk niet overslaan. Het boek dat vanaf 28 maart verkrijgbaar is, vertelt het verhaal van een man die door zijn zeldzame aandoening geen angst voelt.

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de U.S. Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken – de échte slechteriken – en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Koenig is al zes jaar op de vlucht. Om onbekende redenen werd hij een schaduw, onzichtbaar, alsof hij nooit had bestaan. Maar nu staat zijn gezicht op elk televisiescherm in het land en is zijn dekmantel ontmaskerd.

Koenigs oude baas heeft hem opgespoord en wil dat hij een klus voor hem klaart – zijn dochter is verdwenen en de ex-militair moet haar terughalen, wat het ook kost.

Koenig reist af naar Gauntlet, een stadje in de brandende hitte van de Chihuahua-woestijn. De bewoners daar doen er alles aan om hun geheimen te beschermen maar ze zijn niet opgewassen tegen Koening, een man die door zijn zeldzame aandoening geen angst voelt. En hij staat klaar om het jachtseizoen te openen...

Jachtseizoen is het eerste deel van een serie rond Ben Koenig. Eerder schreef de voormalig reclasseringsambtenaar en verwoed punkfan Mike Craven een reeks prijswinnende thrillers rond rechercheur Washington Poe en diens partner Tilly Bradshaw.

Geen opmerkingen: