20 januari 2024

Code zwart (nieuws, 2024)

De president moet onderduiken



Matthew Quirk schreef met The Night Agent een thriller die ook een Netflix-hit werd. In april verschijnt bij Luitingh-Sijthoff van zijn hand Interne dreiging, een locked-room mystery waarin geheim agent Erik Hill de president moet beschermen tegen een aanslag van binnenuit het Witte Huis.

De dag waar elke geheime agent voor heeft getraind is aangebroken: code zwart, het Witte Huis is gevallen.

De president moet vluchten naar een verborgen bunker buiten DC en alleen de ambtenaren en agenten die hij het meest vertrouwt, mogen mee – degenen die koste wat het kost de regering zullen beschermen.

Erik Hill is een van deze agenten. Hij heeft zijn leven toegewijd aan de geheime dienst en beschouwt de dienst als zijn familie en zijn levensdoel. Ondanks Eriks groeiende haat tegen de corruptie in Washington blijft hij loyaal. De regering wordt aangevallen en hij is de enige die de dreiging kan verslaan.

Het bewijsmateriaal leidt Erik naar een samenzwering tot op het hoogste regeringsniveau en de aanval blijkt georganiseerd te zijn door mensen met wie hij zit opgesloten. Wanneer de daders in de bunker toeslaan en de paranoia toeneemt, zal Erik er alles aan moeten doen om zijn mensen, zichzelf, en zijn land te redden.

Matthew Quirk studeerde geschiedenis en letterkunde aan Harvard. Daarna ging hij aan de slag bij de krant The Atlantic, waar hij vijf jaar schreef over tal van onderwerpen, waaronder opiumhandel en vervolgingen van terroristen en internationale bendes. Quirk woont in Washington DC.

Geen opmerkingen: