31 januari 2024

Een onmogelijke missie (nieuws, 2024)

Infiltrant Jonathan



Inse Martin, wie kent hem niet? Als het goed is niemand, want onze Inse wil zijn ware identiteit absoluut niet blootgeven. Hij is namelijk, naar het schijnt, een oud-AIVD'er die nu een nieuwe carrière als thrillerschrijver najaagt. Vorige week is bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff De achterblijvers verschenen, het eerste deel in de nieuwe serie Jonathan.

De achterblijvers
gaat in het kort over een extremistische beweging die een aanslag plant, een link met een ondergrondse verzetsbeweging en een jonge AIVD'er op een onmogelijke missie.

Inse Martin schijnt jarenlange ervaring te hebben in de internationale inlichtingenwereld. Martin put met zijn verhalen uit zijn eigen ervaringen bij de AIVD en uit recente internationale, geopolitieke ontwikkelingen. De reeks Jonathan is geschreven in samenwerking met scenarioschrijver Janneke Rinzema. Zowel het boek als de audioserie is een opzichzelfstaand verhaal, met dezelfde hoofdpersonages.

In het boek De achterblijvers moet Jonathan infiltreren in een extremistische groepering die een aanslag op Nederland lijkt voor te bereiden. Is er een link met de ondergrondse verzetsbeweging Stay Behind, die tijdens de Koude Oorlog geheime medewerkers inzette om het land te verdedigen en nog tot in de jaren negentig actief was?

De audiothrillerserie Jonathan bestaat uit vijf afleveringen. Jonathan neemt het op tegen Russische infiltranten in Nederland. Een verhaal over Russische inmenging in de politiek en over macht en ambitie. Beluister alle vijf de afleveringen van deze razend spannende audiothriller. De reeks is via diverse podcastapps te beluisteren.

Geen opmerkingen: