03 februari 2024

Iets geheel anders (nieuws, 2024)


Terry Hayes is de helft van Elly Conway



Tien jaar lang schreef Ik ben Pelgrim-auteur Terry Hayes aan de opvolger Het jaar van de Sprinkhaan. 'Het werd een langere reis dan verwacht', meldde hij bij de aankondiging van het boek. Dat hij mede schreef aan de spionagethriller Argylle, zal ook hebben bijgedragen aan de vertraging.  

Wie gaat er schuil achter Elly Conway, de geheimzinnige auteur van de spionagethriller Argylle? Het bleef maandenlang een mysterie en de geruchtenmachine draaide volop: vooral de naam Taylor Swift kwam vaak voorbij.

Dit weekend werd in The Telegraph onthuld welk auteursduo achter het pseudoniem schuilgaat: Terry Hayes en Tammy Cohen sloegen de handen ineen voor dit unieke project.

Terry Hayes, scenarist van o.a. Mad Max en auteur van de bestsellers Ik ben Pelgrim en Het jaar van de Sprinkhaan, is een van de meest succesvolle thrillerschrijvers van het moment. De freelance journalist Tammy Cohen schrijft ook thrillers, onder haar eigen naam verschenen onder meer De nieuwe collega (2016) en De afdeling (2017). Onder het pseudoniem Rachel Rhys schreef ze Fatale erfenis (2018) en Eiland van geheimen (2020).

Terry Hayes zei in The Telegraph dat met name de 'tongue-in-cheek toon' van de film Argylle hem aansprak. Het gaf ons de gelegenheid om iets geheel anders te doen, veel plezier te hebben, een boek te schrijven dat zich over de hele wereld afspeelt en de jacht op een schat. Wie houdt daar niet van?' Cohen is zeer geïnteresseerd in het scheppen van personages, motivatie en dynamiek. 'De uitgever dacht dat ik met Terry een goede mix zou vormen, die zeer filmisch schrijft, goed is in plotwendingen en actie.'

Het boek Argylle verscheen op 4 januari en de gelijknamige film ging eerder deze week in première. Zowel de film als het boek heeft een eigen verhaallijn.

Geen opmerkingen: