14 januari 2024

Wordt verwacht 578 (nieuws, 2024)

Samenzweringen in slaapstadje



Bij uitgeverij HarperCollins Holland verschijnt op 16 april de thriller Dag een. Het is de opvolger van de bestseller Meisje A, waarmee Abigail Dean, werkzaam als advocaat voor Google, meteen haar naam als schrijfster vestigde. 

De toneelopvoering van de basisschool van het slaapstadje Stonesmere wordt ruw verstoord wanneer een schutter plotseling het vuur opent. Uren later is Marty’s moeder Ava dood, haar armen beschermend om de kinderen gevouwen aan wie ze lesgaf.

Terwijl de stad probeert het gemeenschapsgevoel terug te vinden in de nasleep van de tragedie, ontstaan er scheuren en daarmee samenzweringen. Wie is de geheimzinnige figuur die Marty achtervolgt terwijl ze worstelt met haar verdriet?

En hoe zit het met de groep mensen die volhoudt dat de schietpartij nooit heeft plaatsgevonden?

Samen met haar jeugdvriend Leo probeert Marty het mysterie van de noodlottige dag te ontrafelen, en stukje bij beetje wordt de pijnlijke waarheid onthuld…

Abigail Dean werd geboren in Manchester. Ze studeerde Engelse literatuur aan Cambridge University, werkte als boekhandelaar bij Waterstones en later bij een advocatenfirma in New York. Vlak voor haar dertigste verjaardag maakte ze – in between jobs – tijd vrij om aan haar debuut te werken. In de Dulwich bibliotheek in Londen schreef ze drie maanden lang dagelijks aan haar eerste boek. Meisje A werd een wereldwijde sensatie en werd aan meer dan 25 landen verkocht. De filmrechten kwamen in handen van Sony Pictures. Dag een is haar tweede thriller.

Geen opmerkingen: