15 oktober 2023

Wordt verwacht 565 (nieuws, 2023)

Verdwenen tijdens Kerstmis



Op het fictieve Noordzee-eiland Doggerland gebeurt altijd wat. Sterker, er gebeurt zo veel dat schrijfster Maria Adolfsson er een serie thrillers over heeft gepubliceerd. Op 23 november verschijnt bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff het zesde deel Noodzakelijk kwaad. Rechercheur Karen Eiken Hornby moet opnieuw aan de bak. 

Kerstmis nadert als de excentrieke kunstenaar Raymond Osse in een vlaag van woede van huis verdwijnt. Rechercheur Karen Eiken Hornby krijgt de opdracht contact te houden met de familie
totdat er een formele zoekactie kan worden gestart.

Karen begint langzaam te vermoeden dat de verdwijning van Raymond niet vrijwillig was. Maar dan blijkt dat iemand het op haar heeft voorzien, iemand die niet wil dat de waarheid boven water komt.

En dat is nog de minste van Karens zorgen, want haar zus Helena heeft een brief ontvangen die haar verbijstert. Met iedere zaak voelt inspecteur Kate Hornby zich ouder worden en ze maakt zich zorgen over haar gezondheid en toenemende vermoeidheid, maar ze is ontegenzeggelijk de beste persoon om de mysteries te ontrafelen op dit eiland vol geheimen. Steeds zet ze alles op alles, terwijl de geschiedenis van het eiland haar onderzoeken behoorlijk vertroebelt.

Maria Adolfsson woont in Stockholm en werkte als communicatie-expert en persvoorlichter. Haar boeken over Doggerland verschijnen in meer dan vijftien landen. Een tv-serie is in de maak.

Geen opmerkingen: