23 oktober 2023

Totaal onverwacht! NOT! (nieuws, 2023)


Corine Hartman wint oeuvreprijs




De Spanningsblog memoreerde het al eerder: als het om imposant oeuvre gaat, steekt Corine Hartman ver uit boven haar rivalen op de shortlist van de MAX Gouden Vleermuis 2023. En de jury heeft deze blog goed gelezen, want de schrijfster - de enige Nederlandse auteur onder de genomineerden - kreeg gisteren deze prijs uitgereikt. 

Plaats delict was het Nederlands Thrillerfestival in het Stadstheater in het eeuwig pittoreske Zoetermeer, waar BZ'er (bekende Zoetermeerder) Jan Slagter de oeuvreprijs tijdens deze vijtiende editie aan de schrijfster uit de Achterhoek uitreikte.

Voor wie het niet weet: de Max Gouden Vleermuis is een Nederlandse oeuvreprijs voor een binnenlandse of buitenlandse auteur van meerdere spannende boeken. De prijs wordt sinds 2013 uitgereikt tijdens het jaarlijkse Thrillerfestival. De prijs bestaat uit een oorkonde, een sculptuur en een geldbedrag van 5000 euro.

De jury spreekt haar respect uit voor de meer dan 25 thrillers die Corine Hartman in relatief korte tijd heeft afgeleverd. 'Vanaf 2007 is Corine een vaste waarde in de wereld van het spannende boek en de voortekenen wijzen er niet op dat daar spoedig een einde aan zal komen.'

Corine Hartman (1964) is bestsellerauteur van onder meer de Jessica Haider-serie en De IJsselmoorden-trilogie. Haar boeken werden meermaals genomineerd voor de Gouden Strop, en ze won tweemaal de Hebban Award. Ook won ze de Storytel Award voor Hij volgt je, als best beluisterde en gewaardeerde luisterboek van 2021. In februari 2023 verscheen haar nieuwe boek De vrouw die vergat te leven, een nieuw deel in de cosy crime reeks met kunstschilder Eva Romeijn in de hoofdrol, die als een Miss Marple moordzaken oplost in de Achterhoek. In deze reeks verschenen eerder de titels De dode die niet werd gemist en De hond die naar het asiel moest.

Geen opmerkingen: