07 oktober 2023

Wordt verwacht 564 (nieuws, 2023)

Pubers in een te volwassen wereld  



Volgend jaar op Netflix, nu als boek, meldt uitgeverij De Geus over Sta ons bij van Malin Persson Giolito. De thriller van de schrijfster van Quicksand en Als de twijfel toeslaat verschijnt op 7 november.

Dogge en Billy zijn al vrienden sinds ze elkaar op zesjarige leeftijd in de buurtspeeltuin troffen. Vanaf hun twaalfde doorkruisen ze diezelfde wijk als runners voor de lokale drugsbende, aangetrokken door de belofte van snel geld.

Maar als een van hen dat leven achter zich probeert te laten, merken de pubers dat ze verstrikt zijn geraakt in een veel te volwassen wereld. Een fatale confrontatie in die oude vertrouwde speeltuin is het onvermijdelijke gevolg.

'In deze thriller laat Persson Giolito zien wat er gebeurt als een samenleving degenen die haar bescherming het hardst nodig hebben in de steek laat', aldus de uitgeverij.

Malin Persson Giolito (Stockholm, 1969) werkte als advocaat bij het grootste advocatenkantoor van ScandinaviĆ« voor de Europese Commissie. Ze woont in Brussel met haar gezin. Eerder verschenen bij De Geus Quicksand en Als de twijfel toeslaat. Quicksand werd verkozen tot beste Zweedse en beste Scandinavische thriller door de Swedish Crime Writers’ Academy, won de Glazen Sleutel voor beste Noordse misdaadroman en werd als eerste Netflixserie van Zweedse bodem verfilmd. Ook van Sta ons bij wordt een Netflixserie gemaakt, vanaf 2024 te zien. 

Geen opmerkingen: