24 oktober 2023

Moordlustige familie (nieuws, 2023)

Lerares aan het hoofd van miljardenimperium



De familie Wolf uit De opvolger van James Patterson doet in veel opzichten denken aan de familie Roy uit de Amerikaanse tv-serie Succession. Qua manipulaties en list en bedrog doen deze mediareuzen niet voor elkaar onder. En dat benadrukt uitgeverij Cargo maar al te graag, die de nieuwe thriller van Patterson op 2 november op de markt brengt. 'James Patterson op zijn best in een thriller van Succession-achtige allure', meldt de uitgever.

Wanneer mediamagnaat Joe Wolf slachtoffer wordt van een moordaanslag wordt zijn dochter Jenny Wolf aangewezen als zijn opvolger. De zesendertigjarige lerares krijgt daarmee de leiding over het miljardenimperium van haar familie, een familie die de Roys uit Succession doet verbleken.

Niet alleen moet ze leiding geven aan de prestigieuze San Francisco Tribune, ook is ze plotseling eigenaar van het legendarische football team The Wolves.

Bovendien is ze vastbesloten de moordenaar van haar vader te vinden – en te leren wie ze van de nietsontziende en gewetenloze mensen om haar heen kan vertrouwen.

Lees alvast de eerste hoofdstukken in dit leesfragment.

James Patterson (1947) is de succesvolste hedendaagse thrillerauteur ter wereld. Van zijn boeken zijn meer dan 300 miljoen exemplaren verkocht. Hij schreef de zeer succesvolle thrillerreeksen Alex Cross en The Women’s Murder Club, en werkte samen met onder anderen Bill Clinton en Dolly Parton. James Patterson woont en werkt in Florida.

Geen opmerkingen: