31 oktober 2023

Gesignaleerd 607 (nieuws, 2023)

Arthur Conan Doyle - Scherlock Holmes. Een studie in rood



Bij uitgeverij Infodok is recent een geillustreerde uitgave verschenen van de klassieker Sherlock Holmes. Een studie in rood van Arthur Conan Doyle. De illustraties zijn van de hand van Vincent Mallié.

Een studie in rood (originele titel A Study in Scarlet) is de eerste van vier romans over het personage Sherlock Holmes. De roman werd voor het eerst gepubliceerd in 1887 in Beeton's Christmas Annual. De titel van het verhaal is afgeleid van een speech die Sherlock Holmes in het boek geeft aan Dr. Watson over de aard van zijn werk.

Arthur Conan Doyle schreef de roman op 27-jarige leeftijd. Aanvankelijk droeg het verhaal de titel A Tangled Skein. Het verhaal werd door veel uitgevers geweigerd, maar uiteindelijk uitgegeven door Ward Lock & Co. In 1888 werd het verhaal voor het eerst in boekvorm uitgegeven.

De lezer maakt in het gezelschap van Dr. Watson kennis met de beroemde detective met een fantastisch gevoel voor observatie en deductie.

Over deze uitgave zegt de uitgever: 'Met illustraties in pen en waterverf brengt Vincent Mallié de avonturen van de beroemde detective opnieuw tot leven. Het boek zelf is een pareltje, gedrukt in een groot formaat met vergulding, zwarte band en hoogwaardig papier.'

Sir Arthur Conan Doyle toverde het personage van Sherlock Holmes al in 1887 uit zijn pen, maar het personage is nog steeds wereldberoemd en duikt geregeld op in nieuwe boeken en films.

Vincent Mallié maakte in 1998 zijn debuut in de stripwereld samen met zijn schoolvriend Joël Parnotte met de reeks Hong Kong Triad. Na zijn debuut tekent Mallié de reeksen De Aquanauten en L'Arche. Hierna waagde hij zich aan de avonturen van De grote dode, samen met het mythische schrijversduo Régis Loisel en Jean-Blaise Dijan. In 2022 voltooide Mallié het prachtige tweeluik In de schaduwen voor de collectie Vrije Vlucht en hij exposeert regelmatig zijn schilderijen en illustraties in verschillende galerijen.

Conan Doyle schreef de roman op 27-jarige leeftijd. Aanvankelijk droeg het verhaal de titel A Tangled Skein. Het verhaal werd door veel uitgevers geweigerd, maar uiteindelijk uitgegeven door Ward Lock & Co. Het verhaal werd geïllustreerd D.H, Frison. In 1888 werd het verhaal voor het eerst in boekvorm uitgegeven. 

Geen opmerkingen: