04 juli 2023

Wordt verwacht 556 (nieuws, 2023)

Mikael verdwijnt in het niets



Thrillerauteur Johanna Mo debuteerde al in 2007, maar haar Eilandmoorden-reeks, met rechercheur Hanna Duncker in de hoofdrol, zorgde dertien jaar later voor haar internationale doorbraak. Haar nieuwe thriller Het donkere woud verschijnt 5 september bij HarperCollins Holland en werd, als we haar uitgever moeten geloven, in thuisland Zweden al lovend besproken. Het boek wordt geprezen om de verschillende vertelperspectieven, de combinatie van liefde, geweld en drama en de prachtige landschappen.

Er ligt een dunne sneeuwlaag over het winterse Öland als rechercheur Hanna Duncker door een harde knal gewekt wordt. Haar huis staat in brand.

Omdat ze onlangs heeft ontdekt wie de moord heeft gepleegd waarvoor haar vader werd veroordeeld, heeft ze een sterk vermoeden wie er achter de aanslag zit. Bewijzen ontbreken echter, en ze moet zich concentreren op een nieuwe zaak.

Juni 1999. Een groep middelbare scholieren geniet van de zorgeloze tijd na hun examens, tot een van hen, Mikael, in het niets verdwijnt. Twintig jaar later wordt het skelet van de jongen midden in het grootste bos van het eiland gevonden.

Zijn er na al die jaren nog sporen te vinden die naar zijn moordenaar leiden? En kan Hanna eindelijk haar vaders naam zuiveren, of blijft de ware dader haar een stap voor?

Johanna Mo (1976) groeide op in Kalmar, een van de oudste steden van Zweden, dat met een brug verbonden is met het eiland Öland. De afgelopen jaren werkte ze als freelanceredacteur, vertaler en boekrecensent. Ze debuteerde in 2007 met haar eerste roman maar brak pas in 2013 in haar geboorteland door met haar thrillers, een serie van vier boeken rond de vrouwelijke politiecommissaris Helena Mobacke.

Met De Eilandmoorden-reeks met rechercheur Hanna Duncker in de hoofdrol, waarvan het eerste deel in 2020 verscheen, boekte ze ook internationaal succes. Haar boeken verschijnen momenteel in meer dan vijftien landen en van de eerste twee delen werden in Nederland al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. 

Geen opmerkingen: