28 april 2022

Niet pluis (nieuws, 2022)

Niet googelen voor aankomst
Bij uitgeverij HarperCollins Holland verschijnt op 24 mei de thriller De vuurtoren van Fran Dorricott. Over enge dingen in een AirBNB.

Zes gasten verblijven in een vuurtoren op een eiland. Zij zijn de enige bewoners van het eiland. Er gaat dagelijks eenmalig een boot naar het vasteland, behalve op zondag. LET OP: de boot zal niet varen bij zwaar weer. De vuurtoren is een historisch monument. Geadviseerd wordt om niet te googelen voor aankomst.

Zes vrienden vertrekken voor een lang weekend naar een Schots eiland, waar ze in een bijzondere Airbnb zullen verblijven: een vuurtoren.

Iedereen kijkt uit naar het weekend, totdat de sfeer op de eerste avond omslaat. Nadat de vriendengroep het over een raadselachtige eilandlegende heeft gehad, blijkt James plotseling verdwenen.

De vijf anderen ondernemen een nachtelijke zoektocht, zonder resultaat. En dan zit James de volgende ochtend tot ieders opluchting weer gewoon aan de keukentafel.

Hij is echter bang en weigert te vertellen wat hem is overkomen; ondanks aandringen houdt hij zijn mond. Beschermt hij zijn vrienden voor de afschuwelijke waarheid of brengt hij ze juist verder in gevaar?

Wat is er aan de hand op dit eiland?

Fran Dorricott is boekverkoper bij Waterstones en auteur. Ze studeerde Creative Writing aan de University of East Anglia. De vuurtoren is haar eerste thriller die in Nederlandse vertaling zal verschijnen. De filmrechten zijn inmiddels ook verkocht. Ze woont samen met haar gezin in het Engelse Derby.

Geen opmerkingen: