25 april 2022

Gesignaleerd 543 (nieuws, 2022)

Pascal Engman - De weduwen
Op 3 mei 2022 verschijnt bij Uitgeverij Volt De weduwen van Pascal Engman. De schrijver is de nieuwe thrillerkoning van Zweden, vindt Camilla L√§ckberg. 'De weduwen heeft internationale allure en is gewoonweg geweldig.’


In een park in Stockholm worden twee lichamen ontdekt. Het ene is van een politieagent, het andere van een jonge vrouw die niet ge√Įdentificeerd kan worden. Omdat de politie gelooft dat de dood van de vrouw, hoe tragisch ook, niets meer is dan nevenschade, concentreren ze zich op de moord op de agent.

Rechercheur Vanessa Frank onderzoekt echter een andere insteek, en dat brengt haar op het spoor van een terroristische organisatie. Terwijl Vanessa steeds dieper afdaalt in de schaduwen waarin deze organisatie zich ophoudt, neemt de angst voor een aanslag toe. Kan ze het plan van de terroristen op tijd ontrafelen en een ramp voorkomen?

De weduwen laat volgens de  uitgeverij zien hoe verwoestend de gevolgen kunnen zijn als 'de verbindende kracht van verdriet en rouw wordt omgezet in een nietsontziende honger naar wraak'.

Pascal Engman is journalist en werkte bij verschillende Zweedse kranten. Hij nam een sabbatical, reisde naar Chili en schreef daar zijn debuut Patriotten, waarvan de televisierechten zijn verkocht aan een productiebedrijf in de VS. In 2020 verscheen het eerste deel van zijn bloedstollende serie rondom rechercheur Vanessa Frank, Vuurland, gevolgd door de twee los te lezen delen Femicide en De weduwen.

Geen opmerkingen: