16 april 2022

In de tussentijd (nieuws, 2022)


Cijfers over De Spanningsblog 
 Vijftien jaar schaven aan De Spanningsblog levert ongemerkt aardige aantallen op. Zo zijn er ruim honderd berichten en achtergrondverhalen geschreven over de Gouden Strop, nog steeds - en soms tegen de verdrukking in - de belangrijkste thrillerprijs in het Nederlandse taalgebied.

Om tegemoet te komen aan het gerief van de cijferfetisjisten onder ons is de enige redacteur van De Spanningsblog er eens eventjes voor gaan zitten. Telraampje erbij en turven maar. 

Tot dusver telt De Spanningsblog meer dan 5.700 posts (berichten, interviews, achtergrondverhalen, recensies). Aan een kleine 1.500 thrillerauteurs is minstens één bericht gewijd. Aan auteurs als Dan Brown, John le Carré, Lee Child, Agatha Christie, Patricia Cornwell, Arthur Conan Doyle, Ian Fleming, Nicci French, John Grisham, Loes den Hollander, Stephen King, Stieg Larsson, Jo Nesbø, Saskia Noort, James Patterson, Marion Pauw, Ian Rankin, Tomas Ross, Karin Slaughter, Charles den Tex, Esther Verhoef, Jacob Vis, Simone van der Vlugt, Simon de Waal en Peter de Zwaan zijn elk tientallen posts gewijd. 

De Spanningsblog mocht van recensenten van diverse pluimage een of meerdere besprekingen plaatsen. In totaal staan hier een kleine 800 recensies. Meer dan 250 interviews telt de blog. En over de Nederlandstalige misdaadroman of thriller zijn meer dan 2.200 berichten geplaatst. 

Een schrijver vroeg zich onlangs af hoeveel tijd er wel niet is gaan zitten in het onderhouden van De Spanningsblog. Toen hij daarover ging nadenken, brak het zweet bij de Spanningsblogmijnheer uit. Dat moet, grof geschat, toch rond de 5.000 uren zijn. 

In de tussentijd had-ie ook een boek kunnen schrijven. Een goed boek zelfs....

Geen opmerkingen: