13 april 2022

Na de eerste knallen (nieuws, 2022)

Held met natte broek   Op 26 april verschijnt bij uitgeverij Manteau de thriller Superhelden sterven niet, na De dood van Anke Hoffman de tweede in de Noodlot-reeks van de Vlaamse schrijver Piet Baete. In deze thriller ontpopt Yossarian zich tot een held tijdens een schietpartij in een winkelcentrum. Maar hoe komen zijn vingerafdrukken op het moordwapen?


In het winkelcentrum weerklinken geweerschoten. De panische bezoekers zoeken dekking en proberen te ontsnappen aan hun noodlot. Onder hen een jongeman met een mentale beperking die luistert naar de ietwat vreemde naam Yossarian.

In zijn hoofd is hij een superheld. In werkelijkheid heeft hij al na de eerste knallen in zijn broek geplast.

Al snel ontpopt hij zich als een ware held. Hij overwint zijn angsten, zoekt een uitweg uit het shoppingcenter en ontfermt zich over een zwaargewonde man.

Maar de beproeving die hem wacht is groot. De schutter is immers nog niet gevonden. En hij maakt een kapitale fout die hem wel héél duur komt te staan.

Piet Baete is de auteur van enkele thrillers, waaronder Het laatste woord, Wie niet weg is, Dromen van de dood en Poker. Daarnaast was hij scenarioschrijver voor onder meer de Vlaamse series Familie, Spitsbroers en Professor T.

Als gediplomeerd statement analyst analyseert hij verklaringen van verdachten in moordzaken en helpt hij bedrijven bij het traceren van manipulatieve en narcistische persoonlijkheden tijdens het sollicitatieproces. De combinatie van zijn filmische schrijfstijl en zijn kennis van de menselijke psychologie maakt de boeken van Baete volgens zijn uitgever uniek.

Geen opmerkingen: