06 april 2022

Debutant (nieuws, 2022)


Journalist Bas Haan maakt kans op thrillerprijs
 Onderzoeksjournalist Bas Haan is met zijn debuut Lenoir in de race voor de Hebban Thrillerprijs. Hij moet het opnemen tegen Anya Niewierr, Dominique Biebau, Eva Nagelkerke en Marion Pauw.

Lezerscommunity Hebban.nl heeft vandaag de laatste genomineerde voor de Hebban Thrillerprijs bekendgemaakt. Een honderdkoppige lezersjury selecteerde de vijf kanshebbers voor de belangrijkste lezersjuryprijs voor het spannende boek. Genomineerd zijn: De Camino van Anya Niewierra (Uitgeverij Luitingh-Sijthoff), Lenoir van Bas Haan (Ambo|Anthos uitgevers), Het mollenfeest van Dominique Biebau (Uitgeverij Vrijdag), De perfecte engel van Eva Nagelkerke (HarperCollins Holland) en Vogeleiland van Marion Pauw (The House of Books).

Drie van de genomineerden wonnen eerder belangrijke thrillerprijzen: Anya Niewierra won twee jaar geleden de eerste editie van de Hebban Thrillerprijs, Marion Pauw en Dominique Biebau namen elk al eens een Gouden Strop in ontvangst. 

De Hebban Thrillerprijs wordt dit jaar voor de derde maal georganiseerd en is de enige juryprijs voor het spannende boek waarbij lezers een grote invloed hebben. Meer dan honderd leden van de lezerscommunity beoordeelden de longlist met vijftien oorspronkelijk Nederlandstalige thrillers. Een professionele eindjury bestaande uit boekverkopers en bibliotheekmedewerkers leest de vijf genomineerden en bepaalt de winnaar van de Hebban Thrillerprijs 2022.

De Hebban Thrillerprijs 2022 wordt uitgereikt tijdens de Avond van het Spannende Boek op donderdag 9 juni in de Bibliotheek aan de Neude in Utrecht. De uitreiking is onderdeel van het programma ‘De Nederlandse Thrillerprijzen’ waarin tevens de Gouden Strop, de Schaduwprijs en de Zilveren Strop worden uitgereikt.

Van de kanshebbers leverden Bas Haan, Dominique Biebau, Anya Niewierra en Marion Pauw recent een bijdrage aan de rubriek De beste thrillers aller tijden op De Spanningsblog.

Geen opmerkingen: