14 februari 2021

Gesignaleerd 499 (nieuws, 2021)

Matt Wesolowski - Six Stories  Bij uitgeverij A.W. Bruna verscheen vorige week een opmerkelijk boek: Six Stories, het debuut van de Schot Matt Wesolowoski. Het is een misdaadverhaal in podcastvorm. Elk interview zorgt voor een nieuwe aanwijzing in de zaak rond de moord op Tom Jeffries. Terwijl de lezer de verschillende getuigenissen tot zich neemt, wordt hij gedwongen zelf uit te vinden hoe Tom stierf. Wie liegt? Wie is te vertrouwen?


Eén lichaam Zes getuigenissen Welke is waar?

1997. Scarclaw Fell. Het lichaam van de tiener Tom Jeffries wordt gevonden. Als doodsoorzaak vermoedt men een noodlottig ongeval. Maar daarvan is niet iedereen overtuigd. Wat er daadwerkelijk gebeurd is in de bosrijke omgeving van Scarclaw ligt besloten in de herinneringen van een hechte vriendenclub en wat vage getuigenissen van mensen in de omgeving.

2017. De mysterieuze onderzoeksjournalist Scott King, die een podcastserie over complexe misdaadzaken heeft, is een cultfiguur op internet. In een serie van zes interviews probeert King erachter te komen hoe de dynamiek in een groep tieners en een mythische geschiedenis hebben geresulteerd in de dood van Tom Jeffries.

De uitgever: 'Een unieke thriller voor de liefhebbers van true crime-podcasts en de boeken van C.J. Tudor en M.J. Arlidge.' Six Stories is er naast de paperback en de e-book ook in de vorm van een luisterboek. Hieraan hebben veertien stemacteurs meegewerkt. 

Matt Wesolowski (1981) geeft bijles aan jongeren die extra zorg nodig hebben. Hij begon zijn schrijfcarrière als horrorschrijver en was de winnaar van de pitchwedstrijd op het literaire festival Bloody Scotland, waarmee hij een uitgeefcontract verdiende. De filmrechten voor zijn debuut Six Stories zijn aangekocht door een grote Hollywoodstudio.

Klik hier voor een leesfragment. 

Geen opmerkingen: