23 februari 2021

Als een blok (nieuws, 2021)

Van Netflix naar paperback  Behind her eyes heet de psychologische thrillerserie, die sinds 17 februari op Netflix is te zien. De serie is gebaseerd op de gelijknamige thriller van de Britse schrijfster Sarah Pinborough. Op 5 maart verschijnt bij The House of Books de Nederlandse vertaling van de thriller onder de titel Wat jij niet ziet

Louise is een alleenstaande moeder. Tijdens een zeldzaam avondje uit ontmoet ze een man en valt als een blok voor hem. De maandag erop ontmoet ze haar nieuwe baas, David.

Het is de man uit het café, die getrouwd blijkt te zijn, en die zegt een fout te hebben begaan. Dan ontmoet Louise Adele, de vrouw van David.

De twee raken bevriend en Louise leert een heel andere kant van David kennen. Er lijkt iets goed mis in hun huwelijk. Louise wil weten wat...

Sarah Pinborough (1972) is de nummer één Sunday Times en New York Times bestsellerauteur van de psychologische thrillers Belofte maakt schuld, Over haar lijk en Wat jij niet ziet. Ze is daarnaast succesvol YA-auteur en schrijfster van televisieseries, onder meer voor de BBC.

De Netflix-reeks krijgt overigens gematigde reacties. The Guardian bekroonde het met twee sterren en schreef 'wie had gedacht dat triootjes zo saai konden zijn'. The Irish Times was ook niet te spreken. De krant schreef: 'Misschien ben je ervan gecharmeerd. Maar het kan ook heel goed dat je je afvraagt waarom je zes uur van je leven hieraan hebt verspild'. 
 


Geen opmerkingen: