25 februari 2021

Gesignaleerd 500 (nieuws, 2021)

 Wim Bax - Hou het stil  Bij uitgeverij Volt is vandaag verschenen Hou het stil, het thrillerdebuut van scenarioschrijver Wim Bax. Hierin krijgt student Jacob te maken met onverklaarbare gebeurtenissen in zijn geboortedorp.
 

Als je misdaden maar lang genoeg verzwijgt, zouden ze weleens in onverwachte vorm de kop op kunnen steken. Dat overkomt het dorpje Welcherum in de debuutthriller Hou het stil van scenarioschrijver Wim Bax.Volgens de uitgeverij 'een ijzingwekkend verhaal over verborgen misdaden, massahysterie en wraak. Voor de fans van Thomas Olde Heuvelt.'

Het is begin jaren zestig en medicijnenstudent Jacob keert halsoverkop terug naar zijn geboortedorp, omdat zijn gehandicapte broer Jos uit het niets hun moeder heeft aangevallen. Eenmaal aangekomen stapelen de opmerkelijke en vaak onverklaarbare gebeurtenissen zich snel op. Er is iets aan de hand met het dorp en zijn bewoners, maar wat?

Met hulp van psychiater Guido Kroon, die werkt in de instelling waar Jos is ondergebracht, gaat Jacob op onderzoek uit. Zouden de voorvallen iets te maken kunnen hebben met het lijk dat onlangs in het Welcherumse bos is gevonden?

Wim Bax studeerde af aan de Theateropleiding in Eindhoven. Hij werkte als acteur voor tv en theater, en als scenarioschrijver van (korte) films en televisieseries. Met Harm Edens en Ger Apeldoorn schreef hij in 2007 het non-fictieboek De gebruiksaanwijzing van de man. In 2016 werd zijn korte verhaal Kruis genomineerd voor de Editio Debutantenprijs.

Geen opmerkingen: