08 februari 2021

Gesignaleerd 498 (nieuws, 2021)

Toni Coppers - De moord op Arno Linter  Bij uitgeverij Manteau verschijnt op 9 februari De moord op Arno Linter. In deze thriller van de Vlaamse auteur Toni Coppers komt commissaris Liese Meerhout voor de achttiende keer opdraven. 


Je krijgt de kans een moord te voorkomen... maar wat als je de sleutel in handen hebt en niet begrijpt wat er staat? 

Dan heb je een probleem. 

De moord op Arno Linter lijkt een eenvoudige klus. Alles wijst in de richting van een labiele jongen met agressieproblemen. Commissaris Liese Meerhout twijfelt en volgt de visie van haar team niet...

Wanneer er bewijsmateriaal blijkt te ontbreken, zijn alle blikken op haar gericht. Is ze over de schreef gegaan?

Veel tijd om zich te verdedigen krijgt Liese niet, want een gruwelijke vondst in een Antwerps park vraagt alle aandacht van de moordbrigade: er is een jong koppeltje omgebracht. Zo'n dubbele moord is nooit eerder voorgekomen en bovendien laat de dader een boodschap achter. De sensatiepers likkebaardt, de publieke opinie keert zich tegen de traagheid van de politie.

Met een team vol twijfels moet commissaris Liese Meerhout een moordenaar stoppen die zijn tempo genadeloos opvoert en er plezier in schept haar persoonlijk uit te dagen met raadselachtige aanwijzingen.

In 2008 verscheen Niets is ooit, het eerste deel van de serie rond Liese Meerhout.  Het leverde Toni Coppers (1961) zijn eerste nominatie voor de Hercule Poirotprijs op. Die won hij zes Meerhout-thrillers later in 2014 met Dood waterDe reeks rond Meerhout is een opeenvolging van standalones waar de levensloop van de hoofdpersonages als een rode draad doorheen loopt. De boeken dienden als inspiratie voor de televisieserie Coppers.

Geen opmerkingen: