19 februari 2021

Geen kaartje? (nieuws, 2021)

Michael Berg zet deur open voor Chantal
Gouden Strop-winnaar Michael Berg bereikt dit jaar een mijlpaal. Op 12 mei verschijnt bij zijn uitgeverij The House of Books zijn tiende thriller, getiteld De vermissing. Hierin duikt een bekend personage weer op: journaliste Chantal Zwart. 


'Zijn tiende thriller is zonder twijfel zijn beste', zegt uitgever Tomás Kruijer. 'Spanning, vaart, intrige en de kenmerkende Franse sfeer. Deze thriller heeft alles.'

In De vermissing wordt Chantal Zwart geconfronteerd met de verdwijning van Ella Drukker, een oud-klasgenote van de middelbare school. Van Ella is al tien jaar niets vernomen, behalve dat ze haar ouders met verjaardagen en feestdagen altijd een prentbriefkaart stuurt.

Wanneer aan de stroom kaarten plots een einde komt en de politie niets onderneemt, smeken de ouders van Ella Chantal om hun dochter terug te vinden. Chantal begint aan haar zoektocht. En iemand volgt haar...

Michael Berg, pseudoniem van Michel van Bergen Henegouwen, wist de aandacht op zich gericht met Nacht in Parijs, waar hij in 2013 de Gouden Strop mee won. Met Het meisje op de weg en Broertje bereikte hij de shortlist van deze belangrijkste Nederlandse thrillerprijs. 

Geen opmerkingen: