01 februari 2021

Schipbreuk (nieuws, 2021)

Ingrid Oonincx doet een Derk Boltje  Spoorloos, DNA Onbekend, Verborgen verleden: het zijn voorbeelden van tv-programma's waarin mensen op zoek gaan naar hun onbekende vader of moeder of meerdere takken aan hun stamboom willen leren kennen. In haar zesde thriller Verdwenen volgt Ingrid Oonincx een soortgelijk pad.


Met de zoektocht naar haar vader ontrafelt onderzoeksjournaliste Simone een duister geheim dat beter verborgen had kunnen blijven.

Als kind van een bewust ongehuwde moeder heeft journalist Simone haar vader nooit gekend. Totdat haar stervende moeder haar een naam en foto geeft.

Simone gaat als een Derk Bolt in Spoorloos te werk. Ze ontdekt dat haar vader aan boord was van een vrachtschip dat schipbreuk leed in de Atlantische Oceaan. Ze besluit een artikel te schrijven over dit dodelijke ongeluk. Stap voor stap ontrafelt ze de gruwelijke waarheid achter haar vaders verleden…

En dat had ze dus beter niet kunnen doen.

Verdwenen verschijnt 26 februari bij uitgeverij De Crime Compagnie.

Ingrid Oonincx (1968) maakte in 2010 haar debuut met Nickname, dat werd genomineerd voor de Schaduwprijs. Daarna verschenen de eveneens goed ontvangen thrillers Botsing (2011), Sluipweg (2013) en Medicijn (2016). Pretty Boy uit 2018 kreeg 4 sterren van Hebban. De recensent schreef: ‘Een meeslepende thriller, waarin de spanning en de psychologische lading de lezer constant intimideren’.

Naast thrillerschrijver is Oonincx columnist en communicatieadviseur op een hogeschool. Ze studeerde journalistiek en woont met haar man en twee zonen in Tilburg. In 2015 heeft Ingrid zich aangesloten bij schrijverscollectief Moordwijven, waarin een aantal Nederlandse thrillerschrijfsters zich verenigd heeft.

Geen opmerkingen: