09 februari 2021

Wat heeft u grote oren (nieuws, 2021)

Bedenker van 'The Bridge' komt met solothriller  Uit zijn koker kwamen de scripts voor de thrillerseries The Bridge en Marcella. Hij schreef samen met Michael Hjorth de reeks De Bergmankronieken. Nu staat een solothriller van Hans Rosenfeldt op stapel. Op 22 april verschijnt bij uitgeverij Cargo Wolfzomer. 


Een dode wolf. Een mislukte drugsdeal.
Een slaperig stadje in het noorden van Zweden.
Een ongenadige zomer.

Wolfzomer speelt zich af in Haparanda, in het noorden van Zweden, vlak bij de grens met Finland. Er wordt een dode wolf in de bossen gevonden, en in de maag van het beest ontdekt de politie de resten van een mens.

Al snel wordt duidelijk dat deze man betrokken was bij een mislukte drugsdeal in Finland, en vanaf dat moment weet politieagente Hannah Wester dat haar normaal zo rustige zomer volledig op zijn kop zal staan.

Terwijl Hannah en haar collega’s proberen uit te zoeken hoe de man in de bossen van Haparanda en in de maag van de wolf terecht is gekomen, wordt het kleine grensstadje opgeschrikt door een reeks gewelddadige gebeurtenissen. Er is duidelijk nog iemand op zoek naar antwoorden, en die laat zich door niets of niemand tegenhouden.

'Wolfzomer was een geweldige uitdaging, en een van de allerleukste en meest verrassende projecten uit mijn carrière', laat Hans Rosenfeldt via de uitgever weten. 

Hans Rosenfeldt (1964) werkt als scenarist, filmproducent en acteur. Samen met Michael Hjorth schrijft hij de thrillerserie De Bergmankronieken, waarvan De test en Het oordeel de meest recente titels zijn. Hans Rosenfeldt woont in het noorden van Zweden.


Hans Rosenfeldt vertelt over de totstandkoming van zijn thriller:

   

Geen opmerkingen: