10 februari 2020

Slangenkuil (nieuws, 2020)

Oom van Anne Faber schrijft thriller Een opmerkelijke auteur doet binnenkort zijn intrede in het thrillergenre. Het is journalist Hans Faber, beter bekend als de oom van Anne Faber, de 25-jarige studente die in september 2017 door Michael P. werd vermoord. Hans Faber publiceert in april bij The House of Books De Rus, het eerste deel van een nieuwe thrillerserie.

'Baantjer meets Stieg Larsson', zo bestempelt de uitgeverij het thrillerdebuut van Hans Faber. Hoofdpersoon in De Rus is Vince van Zandt, dé misdaadverslaggever van De Stem van Nederland. Hij leest in een nieuwsbericht dat er een Russische man uit de hoofdstedelijke Prinsengracht is gedregd.

De politie gaat uit van een ongeluk, maar de dood van de man intrigeert Vince. Hoewel zijn hoofdredacteur niks in het verhaal ziet, gaat Vince op onderzoek uit. Carla, de healer die hij regelmatig bezoekt, waarschuwt hem zelfs voor gevaar. Gevaar dat van twee kanten komt.

Hij weet de identiteit van de Rus te achterhalen, maar als hij doorkrijgt in wat voor slangenkuil hij terecht is gekomen, vraagt hij zich af waarom hij zo koppig is geweest.

Hans Faber was journalist voor onder meer de Volkskrant en Het Financieele Dagblad. Voor de Volkskrant schreef hij vaak over het schemergebied tussen onder- en bovenwereld. Faber werd twee keer genomineerd voor Het Gouden Pennetje, de prijs voor talentvolle journalisten. Geïnspireerd door schrijvers als Stieg Larsson en Tom Wolfe schreef hij De Rus, meldt de uitgeverij. Hij is tegenwoordig copywriter en eigenaar van een communicatiebureau.

Uitgeverij Lebowski, die net als The House of Books tot Overamstel Uitgevers behoort, publiceerde in 2019 Fabers boek Anne kroniek van een zoektocht. Namens de familie van Anne Faber treedt hij op als woordvoerder.

Geen opmerkingen: