24 februari 2020

Sinistere databeveiliging (nieuws, 2020)

Jens Vern tekent bij nog voor publicatie debuut Eind deze week verschijnt zijn thrillerdebuut. Maar nog voor de publicatie heeft schrijver Jens Vern bij uitgeverij Volt getekend voor een vervolg op De macht van K. De auteur en zijn uitgever laten zich leiden door de eerste reacties van auteurs en boekhandelaren. Overmoed of een uitgekiende strategie? 

Je zou kunnen beweren dat de uitgeverij een behoorlijke gok neemt met de bestelling van een nieuwe thriller bij een schrijver die zijn eerste proeve van bekwaamheid nog niet heeft verschijnen. De markt voor Nederlandstalige thrillers houdt namelijk niet over. Alleen vrouwelijke auteurs en schrijvende mannen die zich van een vrouwennaam bedienen timmeren tegenwoordig nog aan de weg.

Maar als je weet dat achter de naam van Jens Vern Hebban-baas Sander Verheijen schuilgaat, kan je er wellicht anders over gaan denken. Want Verheijen heeft een paar jaar geleden al bewezen met zijn non-fictieboek Ik kan er nét niet bij dat hij beter kan schrijven dan veel andere uit de klei getrokken auteurs. Bovendien bestiert hij de grootste boekencommunity van Nederland en Vlaanderen, welk beter vehikel kun je hebben om jouw pennenvrucht onder de aandacht te krijgen en te houden?

Daar komt nog bij dat niet de eerste de beste thrillerauteur zich al lovend heeft uitgelaten over Verns debuut De macht van K. Zo zegt drievoudig Gouden Stropwinnaar Charles den Tex: 'Jens Vern sleept je mee de wereld van de sinistere databeveiliging in, en daar is het levensgevaarlijk. Precies het soort plot waar ik van hou!'

'Nog voor de verschijning van mijn thrillerdebuut een contract kunnen tekenen voor een tweede thriller laat zien dat er veel vertrouwen is, en dat is geheel wederzijds. Ik kijk met veel vertrouwen en vooral plezier uit naar een lange samenwerking', laat Verheijen in een persbericht weten. Uitgever Eduard Richter is uiteraard erg blij met de samenwerking en steekt de auteur een grote veer in de bips: 'Ik ben een fan van het eerste uur, Sander weet op heel overtuigende wijze een actueel thema in een razend spannende pageturner te gieten. De macht van K. is een thriller met internationale allure en ik verheug me erop aan de slag te mogen gaan met het vervolg.'

In De macht van K. speelt de net afgestudeerde Tim Turner de hoofdrol. Hij wordt ingelijfd door een prestigieus IT-bedrijf dat op het eerste gezicht geweldig lijkt, maar later een duistere kant blijkt te hebben. Als Tim ontdekt dat hij gevaar loopt begint hij met een andere identiteit een nieuw leven in Den Haag.

Geen opmerkingen: