05 februari 2020

Democratisch (nieuws, 2020)

CrimeFest verwelkomt 150 schrijvers



Het driedaagse thrillerfestival CrimeFest in Bristol ontvangt deze zomer zo'n honderdvijftig misdaadschrijvers. Onder hen zijn bestsellerauteurs Lynda La Plante, Lara Lippman en Robert Goddard.


Lynda La Plante maakt voor het eerst haar opwachting op CrimeFest. Ze komt praten over haar rijke carrière en over Buried, het nieuwe deel in haar thrillerserie over politieman Jack Warr.

De Amerikaanse schrijfster Lara Lippman gaat in discussie over haar essaybundel My Life As A Villainess, terwijl Robert Goddard, die vorig jaar de oeuvreprijs van de Crime Writers' Association kreeg, praat over zijn schrijversleven.

Verdeeld over vijftig discussiepanels zijn zo'n 150 auteurs in Bristol te vinden om te praten over historische misdaadromans, politieke thrillers, de gouden eeuw van de misdaadliteratuur, seriemoordenaars en de zogeheten 'cosy crime'. Andere auteurs op het affiche van de elfde editie van CrimeFest zijn Dreda Say Mitchell, Sarah Pinborough, Yrsa Sigurðardóttir,

Lynne Truss
en Zoë Sharp.

Adrian Muller, directeur en oprichter van CrimeFest, verklaart tegenover The Bookseller dat zijn festival 'het meest democratische is van alle thrillerevenementen. Alle schrijvers die willen deelnemen heten we van harte welkom. CrimeFest vindt plaats van 4 tot 7 juni in het Mercure Bristol Grand Hotel.

Bron: The Bookseller

Geen opmerkingen: