20 februari 2020

Dierenvrienden (nieuws, 2020)

Dan Brown maakt prentenboek over dirigerende muisGeen professor Robert Langdon en geen bijna niet te kraken puzzels in het volgende boek van de Amerikaanse bestsellerauteur Dan Brown. Wel veel kleurrijke plaatjes over een muis met een dirigeerstok.

Dan Brown
, schrijver van melkkoeien als De Da Vinci Code, Het Bernini Mysterie en Inferno, publiceert in september Wild Symphony. Het prentenboek komt op de eerste van die maand tegelijk uit in de Verenigde Staten en 26 andere landen.

De voormalig popzanger Brown, die wereldwijd zo'n 240 miljoen boeken verkocht, komt in september ook met een album vol klassieke muziek, die volgens de uitgever het beste tot zijn recht komt als die wordt afgespeeld terwijl aan kinderen het verhaal van Wild Symphony wordt voorgelezen. De muziek op het album wordt gespeeld door het Zagreb Festival Orchestra in Kroatië.

Wild Symphony vertelt het verhaal van de druk dirigerende Maestro Mouse als hij op bezoek gaat bij een groot aantal dierenvrienden, variërend van jachtluipaarden en kangoeroes tot olifanten en walvissen. De illustraties zijn gemaakt door Susan Batori en bevatten tal van puzzeltjes op de achtergrond. 

Brown, die aan het schrijven van een nieuwe Robert Langdon-thriller werkt, liet weten dat hij voor het maken van het prentenboek was geïnspireerd door boeken als Peter en de Wolf en andere plaatjesboeken uit zijn jeugd. Dat hij simultaan aan drie 'talen' - kunst, muziek en woorden - tegelijk kon werken, vond hij geweldig.

Bron: The Bookseller

Geen opmerkingen: