02 februari 2020

Kinderdroom (nieuws, 2020)

Thomas Olde Heuvelt breekt met oude liefde

Thriller- en horrorauteur Thomas Olde Heuvelt heeft een contract voor twee boeken gesloten met uitgeverij Meulenhoff Boekerij. Hij ruilt daarvoor zijn oude liefde in, uitgeverij Luitingh-Sijthoff.


In een Engelstalig bericht op Facebook - waarom zou je het makkelijk doen als het ook moeilijk kan? - schrijft
Thomas Olde Heuvelt dat hij met een zwaar gemoed, 'a heavy heart', afscheid neemt van Luitingh-Sijthoff.

Op 11-jarige leeftijd dromen kinderen ervan brandweerman te worden of prima ballerina, zo niet Olde Heuvelt. Toen al wilde hij dat LS zijn uitgever zou worden. Want daar verschenen al zijn helden:
Stephen King, Peter Straub en Dean Koontz, de man met de toupet.

Hij was 22 toen hij werd ontdekt door LS-uitgever
Jacques Post (inderdaad, de vader van Elvin). Tijdens een signeersessie kocht Post zijn tweede boek en mailde hem later met de vraag of hij niet naar een nieuwe uitgever wilde uitkijken. Dat wilde Thomas wel en LS werd zijn uitgever. Post werd zijn mentor. 'Hij leerde me alles over verhalen vertellen en maakte van mij een betere schrijver. Hij publiceerde mijn derde en vierde boek en voorspelde dat mijn boek HEX alles in zich had om een moderne klassieker te worden.' Daarna ging Post met pensioen.

Met LS-uitgever
Geneviève Waldmann en haar opvolgster Febe van de Wardt kon Olde Heuvelt, niet alleen auteur van HEX en Echo, maar ook van een draak van het geschenkboekje Dolores Dolly Poppedijn, kon hij het eveneens prima vinden. Maar nu zijn helden niet meer door LS vertegenwoordigd worden, vindt hij het ook tijd om een ander pad in te slaan, schrijft hij. Naar Meulenhoff Boekerij dus.

Geen opmerkingen: