10 februari 2020

In de deuropening (nieuws, 2020)

De voorlaatste van Luc Deflo  Op 26 november 2018 stierf Luc Deflo, zestig jaar oud, aan de gevolgen van pancreaskanker. Zoals deze Vlaamse misdaadauteur wenste, zouden postuum nog vier thrillers van zijn hand verschijnen. Op 15 februari brengt uitgeverij Van Halewyck Versmachtend verlangen op de markt, de voorlaatste thriller van Deflo. 

'Rauw en beenhard' is deze thriller volgens de uitgever. Hierin maken rechercheurs Dirk Deleu en Nadia Mendonc jacht op een sadistische moordenaar. Ze moeten tot het uiterste gaan om een reeks ijzingwekkende misdaden op te lossen. Zelfs als dat ten koste gaat van henzelf.

De 18-jarige Jennifer is klaar voor een stomende avond met haar vriendje Jason. Ze hebben het rijk voor zich alleen, want haar ouders komen pas de volgende dag terug van vakantie. De volgende ochtend vinden Jennifers ouders in het bed van hun dochter het vreselijk verminkte lichaam van Jason, badend in bloed. Van Jennifer ontbreekt ieder spoor.

Voor rechercheurs Nadia Mendonck en Dirk Deleu start een race met ongelijke kansen. De enige aanknopingspunten zijn een onheilspellend briefje en een pakket met een misselijkmakende inhoud. Zijn er gestoorde grappenmakers aan het werk of moeten Mendonck en Deleu jacht maken op een seksueel roofdier dat hen altijd een stap voor lijkt te blijven? En leeft Jennifer nog? Ondertussen duiken nog meer lichamen op. Hebben zij iets met Jennifers verdwijning te maken?

Fragment uit Versmachtend verlangen

Ze hoorde het geluid opnieuw. Spitste haar oren. Er kraakte iets. Alsof iemand stiekem de trap beklom. Toch niet pa en ma, schoot het door haar hoofd. [...]
Jennifer Poelvoorde vloekte geluidloos. Ze had haar kamerdeur op slot moeten doen. Ze wilde het licht aansteken, maar twijfelde. Toegeven aan je paranoia is nooit een goed idee. Ze pakte Jason bij de schouder en kneep. Hij reageerde niet.
'Jason?'
Jennifer voelde een zucht. Plots had ze de indruk dat de deur van haar kamer op een kier stond. Ja. Ze zag het silhouet van een man. In de deuropening. Wat uiteraard niet kon, want het was pikkedonker. Ze wreef in haar ogen. Er was helemaal geen silhouet in de deuropening. [...]
Misschien moest ze een van de slaappillen van pa gaan halen. Toen ze uit bed wilde komen om het licht aan te steken, leek het of al haar haren tegelijk rechtop gingen staan. Dat geluid. Dat was een mens. Een mens die ademde. Vlakbij. Ze kneep hard in de arm van Jason, die iets onverstaanbaars mompelde. Jennifer keek opzij. Werd verblind door een scherpe flits.
'Lach eens lief, wil je?'


Luc Deflo (1958-2018) debuteerde in 1999 en ontpopte zich tot een populaire en veelzijdige misdaadauteur. In 2008 won hij met Pitbull de Hercule Poirotprijs. Zijn psychologische thrillers vonden door de jaren heen vele lezers en werk van hem werd vertaald in het Duits en het Frans.

Geen opmerkingen: