23 februari 2020

Gesignaleerd 480 (nieuws, 2020)

Kim Faber & Janni Pedersen - WinterlandBij uitgeverij HarperCollins Holland is onlangs het thrillerdebuut van het journalistenkoppel Kim Faber en Janni Pedersen verschenen. Winterland is volgens de uitgeverij 'een briljante, indringende en goed geschreven thriller over het kwaad, eenzaamheid en machteloosheid in de hedendaagse maatschappij'. 


Het verhaal: Door een misstap wordt inspecteur Martin Juncker naar een klein en saai provinciestadje gestuurd.

Als er vervolgens een bom ontploft in hartje Kopenhagen en Junckers voormalige partner, Signe Kristiansen, op de zaak wordt gezet, voelt hij zich volledig buitengesloten.

Ondertussen belandt er tot zijn verbazing een moordzaak op zijn bureau. Het lijkt een uit de hand gelopen overval, maar al snel blijkt er een link te zijn met Signes zaak. En de winter in Kopenhagen is pas net begonnen…

De filmrechten van Winterland zijn verkocht aan productiemaatschappij achter de populaire tv-serie The Bridge. Van het boek werden in Denemarken al meer dan 45.000 exemplaren verkocht. 

Kim Faber
is architect en journalist voor de Deense krant Politiken. Hij heeft eerder non-fictie geschreven.

Janni Pedersen
is presentator en misdaadjournalist op de Deense televisie. Ze werd in 2018 bekroond met de prijs voor nieuwslezer van het jaar.

Geen opmerkingen: