01 maart 2019

Heisa in Uppsala (nieuws, 2019)

Zesde Bergman-kroniek in aantocht 



Het Zweedse duo Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt zijn nog lang niet uitgekeken op Sebastian Bergman. Op 11 april verschijnt bij uitgeverij Cargo het zesde deel in de serie over deze psycholoog, getiteld Het oordeel.

Sebastian Bergman, is een van de betere forensisch psychologen en profilers bij de politie, maar ook een onuitstaanbare, egoïstische rokkenjager die graag van zich doet spreken met politiek incorrecte uitlatingen.

Bergman is teruggekeerd naar zijn oude leven en heeft nog slechts sporadisch contact met forensisch specialist Ursula van de nationale recherche. Van zijn dochter Vanja heeft hij al vier maanden niets meer gehoord. Ze woont en werkt inmiddels in Uppsala, bij de plaatselijke politie.

Dan wordt Uppsala opgeschrikt door een serieverkrachter die zijn slachtoffers verdooft vóór zijn daad. Een van hen komt daarbij te overlijden en een ander slachtoffer pleegt zelfmoord wanneer de aanval zich herhaalt. De politie roept de hulp in van de nationale recherche en ook Bergman sluit zich opnieuw bij het team aan.

De dreiging van nieuwe verkrachtingen wordt steeds hoger. Vanja besluit zich als lokaas in te zetten en zet daarmee haar leven op het spel. Maar de dader heeft nog een ander doel...

Michael Hjorth (Visby, 1963) is een van de grootste Zweedse filmproducenten en schrijft voor televisie, film en theater. Hans Rosenfeldt (Boras, 1964) is scenarioschrijver voor The Bridge en andere succesvolle Scandinavische dramaseries. Van de boeken van Hjorth Rosenfeldt zijn in Nederland en Vlaanderen meer dan 150.000 exemplaren verkocht.

Geen opmerkingen: