12 maart 2019

Toekomstbestendig (nieuws, 2019)

James Patterson blijft weldoen 


James Patterson is een filantroop in optima forma. De best verdienende thrillerauteur ter wereld kan het weldoen niet laten. Nadat hij kort geleden drie miljoen dollar schonk aan de universiteit van Florida ten behoeve van een leesproject, heeft hij vandaag een prijs voor jonge boekverkopers in het leven geroepen.  

De prijs heet Young Bookseller Special Achievement Award en wordt in samenwerking met de Britse Booksellers Association toegekend. De award waaraan een geldbedrag van 500 Britse ponden hangt, wordt gegeven aan boekverkopers die niet ouder zijn dan 25 en die op zijn minst al twaalf maanden in de winkel staan. Gegadigden uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland mogen door hun managers of collega's worden voorgedragen.

In de afgelopen jaren heeft James Patterson al een half miljoen pond verstrekt aan onafhankelijke boekwinkels in Groot-Brittanniƫ ten behoeve van een opknapbeurt voor de winkel of voorleesprojecten. In de VS gaat hij even genereus te werk, zo doneerde hij een miljoen dollar aan de boekenbranche.

'Ik ben overweldigd door de passie en energie van zo veel jonge boekhandelaren', verklaarde Patterson tegenover The Bookseller. 'Zij helpen de toekomst van de boekindustrie vormgeven.' De namen van mogelijke winnaars kunnen vanaf vandaag worden opgegeven. De winnaars worden bekendgemaakt in juli tijdens de Theakston Old Peculier Crime Writing Festival in Harrogaete.

Bron: The Bookseller


Geen opmerkingen: