14 maart 2019

Chaos en paniek (nieuws, 2019)

James Patterson laat Amerikaanse president vermoorden



Liet hij vorig jaar nog in samenwerking met Bill Clinton de Amerikaanse president spoorloos verdwijnen, in zijn nieuwste Alex Cross-thriller wacht het staatshoofd een triester lot: een fatale kogel. Doelwit Alex Cross verschijnt op 28 maart bij uitgeverij Cargo.

De president van Amerika is vermoord door een sluipschutter. Terwijl het hele land in shock is en honderdduizenden in Washington de begrafenis bijwonen, krijgt rechercheur en psycholoog Alex Cross de opdracht om samen met de FBI het onderzoek te starten.

Alex en zijn vrouw Bree Stone, hoofd van de politie, staan onder grote druk om antwoorden te vinden, maar al snel blijkt een angstig voorgevoel van Alex uit te komen. Dit was niet alleen een aanval op de president, maar ook een doelbewuste aanslag op het functioneren van het hele land. Alex Cross zal alles op alles moeten zetten om zes getrainde huurmoordenaars tegen te gaan in de chaos en paniek van Washington DC.

James Patterson (1947) is de succesvolste hedendaagse thrillerauteur ter wereld. Van zijn boeken zijn meer dan 240 miljoen exemplaren verkocht. Hij schreef de zeer succesvolle thrillerreeksen: Alex Cross en The Women's Murder Club. James Patterson woont en werkt in Florida. Samen met  oud-president Bill Clinton schreef Patterson in 2018 President vermist. Het boek is meer dan 1 miljoen keer verkocht.

Geen opmerkingen: