22 maart 2019

Frontrunner (nieuws, 2019)

Uitgevers publiceren samen audioboekenA.W. Bruna Uitgevers en De Crime Compagnie hebben elkaar gevonden in het publiceren van audioboeken. Vandaag is het audioboek van Ciao Sicilia van Marelle Boersma verschenen, voorgelezen door Kim Pieters. Het is het eerste tastbare resultaat van de samenwerking tussen de twee uitgevers.

A.W. Bruna gaat de audioboeken van De Crime Compagnie produceren en exploiteren, via afnemers als Luisterrijk.nl, de LuisterBieb van de Koninklijke Bibliotheek en Storytel. Het betreft zowel nieuw te verschijnen titels als backlisttitels, naar verwachting tussen de tien en vijftien per jaar.

‘Op het gebied van e-books zijn wij altijd frontrunner geweest', zegt Ilse Karman, eigenaar en uitgever van De Crime Compagnie. 'Dat gold nog niet voor de audioboeken. Daarom ben ik ook zo blij met de samenwerking met A.W. Bruna, ik denk dat we dankzij hun expertise op audiogebied ons fonds sterk in de markt kunnen zetten,’

Sinds 2016 bouwt A.W. Bruna aan een luisterboekenfonds, dat inmiddels 170 veelal vertaalde titels omvat. In het afgelopen jaar viel er een groei in omzet te noteren van 64% ten opzichte van 2017. De uitgeverij wil het fonds in de komende jaren fors uitbouwen. Niet alleen door méér titels te produceren, maar vooral ook door een breder aanbod in de markt te zetten met diverse non-fictietitels en producties van eigen bodem. 'De samenwerking met De Crime Compagnie, gespecialiseerd in Nederlandstalige thrillers, sluit wat mij betreft naadloos aan bij die laatste ambitie', aldus Steven Maat, uitgever fictie bij A.W. Bruna Uitgevers.

Naast de 'Ik vertrek'-thriller van Marelle Boersma zullen de volgende titels binnenkort beschikbaar zullen zijn als audioboek: Pretty Boy van Ingrid OonincxMij zie je niet van Loes den Hollander,
Alibi van Martine Kamphuis en Amalia’s erfenis van Marianne en Theo Hoogstraaten


Geen opmerkingen: