14 maart 2019

Bloedsporen (nieuws, 2019)

Camilla komt naar ons toe deze lente 



De Zweedse bestsellerauteur Camilla Läckberg is begin mei in Nederland voor een tweedaags bezoek. Op 7 en 8 mei zal zij de Nederlandse vertaling van haar nieuwe thriller promoten. En de boekpresentatie zal groots en feestelijk zijn, belooft haar uitgeverij The House of Books die binnenkort met meer details naar buiten zal treden. 

Gouden kooi, het nieuwe boek van de door de uitgever bestempelde 'Europese koningin van de thriller', is dus geen nieuwe loot aan de succesvolle Fjällbacka-stam, maar het eerste deel van een tweeluik. Centraal daarin staat Faye, een vrouw die bereid is heel ver te gaan om haar doel te bereiken: wraak.

Faye en Jack zijn het absolute droompaar. Ze hebben een succesvol bedrijf en wonen in een luxe appartement. Hun dochter Julienne is de bekroning van hun geluk. Maar schijn bedriegt. Fayes leven draait alleen nog om vertwijfelde pogingen het Jack naar de zin te maken, maar zijn verachting is in ieder gebaar zichtbaar.

Wat verbergt haar eens zo lieve man voor haar? Wanneer Jack en Julienne niet terugkeren van een boottochtje en de politie bloedsporen in het appartement vindt, valt de verdenking al snel op Jack. Heeft hij zijn eigen dochter vermoord? Niets in Fayes leven is nog hoe het was...


Camilla Läckberg debuteerde in 2003 met IJsprinses, het eerste deel in de Fjällbacka-serie. De schrijfcarrière van deze econome nam daarna snel een internationale vlucht. Haar werk verschijnt inmiddels in meer dan veertig talen en zestig landen. De teller staat inmiddels op 23 miljoen verkochte exemplaren. Al haar thrillers zijn ook verfilmd.

The House of Books, na Ambo|Anthos, de nieuwe uitgever van  Läckberg, belooft na dit tweeluik overigens ook een nieuw deel in de Fjällbacka-serie. Behalve thrillers schrijft Läckberg ook kook- en kinderboeken. Daarnaast is ze maatschappelijk zeer betrokken en zet ze zich in voor goede doelen waaronder het kankerfonds voor kinderen. Verder steunt zij actief ondernemingen die door vrouwen zijn opgericht.

Geen opmerkingen: