06 augustus 2018

Wordt verwacht 446 (nieuws, 2018)

De dame is boos op Hercule PoirotDertig jaar na de dood van Agatha Christie, met vier miljard boeken de bestverkopende auteur ter wereld, werd de Britse schrijfster Sophie Hannah gevraagd om de serie met de wereldberoemde speurder Hercule Poirot voort te zetten. Op 1 september verschijnt bij The House of Books Het mysterie van de drie kwarten, na De Monogram-moorden en De nieuwe erfgenaam de derde Poirot-roman van Hannah.


Hercule Poirot krijgt het zwaar te verduren. De speurder komt thuis na een lunchafspraak en treft een boze dame voor zijn deur aan. Haar naam is Sylvia Rule en ze vraagt op hoge toon waarom Poirot haar een brief heeft gestuurd waarin hij haar beschuldigt van de moord op Barnabas Pandy. Van deze man heeft ze nog nooit gehoord. Laat staan ontmoet.

Poirot is evenals zijzelf geschokt, en binnen treft hij John McCrodden aan. Iemand die hij eveneens een beschuldigende brief gestuurd zou hebben.

Poirot vraagt zich af hoeveel van die brieven er verstuurd zijn, en of de heer Pandy leeft of dood is. Hij kan niet anders dan op onderzoek uit gaan.

Sophie Hannah is een bestsellerauteur van romans, thrillers, kinderboeken en poëzie. Haar boeken worden uitgegeven in 27 landen en werden bekroond met onder andere de Crime Thriller of the Year Award en de Specsavers National Book Award. Sophie Hannah woont met haar man en twee kinderen in Cambridge.

Geen opmerkingen: